Personvern­erklæring for Smaken av Hemsedal

Denne personvernerklæringen ble publisert 21. juli 2020

Innledning

Smaken av Hemsedal (heretter omtalt som «vi») er opptatt av at du skal ha tillit til oss og hvordan vi behandler dine personopplysninger. I denne personvernerklæringen forklarer vi derfor hvorfor vi samler inn informasjon om deg, hvordan vi bruker denne informasjonen, under hvilke omstendigheter vi kan videreformidle dem til andre og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern.

Personopplysninger er opplysninger som kan kobles til deg som person. Det kan være navn og kontaktopplysninger, men også mye annen informasjon som kan knyttes til deg mer indirekte. Det er viktig at du vet hva slags personopplysninger vi behandler, slik at du kan ivareta dine rettigheter etter personvernlovgivningen.

Bruk av personopplysninger må følge Lov om behandling av personopplysinger og EUs generelle personvern­forordning (GDPR: General Data Protection Regulation). Vi, som behandlingsansvarlig, vil sørge for at vi bruker personopplysninger om deg i samsvar med lovens regler.

Hvem er vi?

Elisabeth Vøllo Brennum med organisasjons­nummer 925 201 308 er eier og driver nettstedet smakenavhemsedal.no. Nettstedet er for matturer i Hemsedal og gir deg nærmere informasjon om turene, stoppestedene, praktisk informasjon og mulighet til å se og bestille turene over nett.

Når samler vi inn og behandler personopplysninger om deg?

Avhengig av hvilken informasjon du gir oss, hvordan du bruker våre tjenester, og hvilke tillatelser du gir oss, har vi disse opplysningene om deg:

Opplysninger om deg: Informasjon du oppgir når du bestiller billetter til en av turene, som navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse. Du kan velge å gi oss mer informasjon om deg selv, i bestillingsnotatet ved bestilling, som for eksempel spesielle kostholdskrav.

Kommunikasjon: Informasjon du gir oss når du har kontakt med oss via e-post eller sosiale medier. E-post vi har mottatt skal slettes når de ikke lenger er nødvendige for vår daglige oppgaveløsing. I praksis innebærer dette at slik e-post vanligvis ikke skal lagres lenger enn omtrent et halvt år. Vi ber om at særlige kategorier personopplysninger ikke sendes ukryptert per e-post.

Opplysninger om bruk på nettsiden: Informasjon vi får når du bruker vår nettside, som hva slags enhet du har (f.eks. mobil eller PC).

Hva bruker vi personopplysningene til

1. Tilby nettside: Vi bruker opplysninger for å tilpasse vår nettside til de tekniske enhetene du bruker. Vi kan også bruke opplysningene til å tilpasse innholdet på vår nettside til hva vi tror du er interessert i.

2. Gjennomføre billettbestillinger: Vi bruker opplysninger for å gjennomføre ditt kjøp av billetter, bl.a. for å sende deg billettene, motta betaling og lagre kjøpshistorikk.

3. Kundeservice: Vi lagrer opplysninger som du gir og mottar dersom du har kontakt med oss for å yte service og administrere ditt kundeforhold.

Det rettslige grunnlaget for formål 1 er vår berettigede interesse i å kunne tilby, videreutvikle og markedsføre våre tjenester. Det rettslige grunnlaget for formål 2 og 3 er for å oppfylle vår kontrakt med deg.

Hvem deler vi personopplysninger med

Vi deler personopplysninger med selskaper som leverer tekniske og administrative tjenester for oss (tredjeparts leverandører), slik som betalingstjenesten Stripe. Vi har avtaler med disse for å sikre ditt personvern og de vil i enkelte tilfeller opptre som databehandlere av opplysningene dine. Vi råder deg derfor til å lese deres retningslinjer for personvern.

Hvis lovpålagt: Vi utleverer dine personopplysninger dersom det er pålagt ved lov, eller dersom vi med rimelighet mener at denne offentliggjøringen er nødvendig for å beskytte Smaken av Hemsedal sine rettigheter og/eller for å overholde krav i forbindelse med en rettssak eller rettskjennelse. Vi vil imidlertid gjøre det vi kan for å sikre at personvernrettighetene fortsatt beskyttes.

Leverandører som jobber på våre vegne:

Stripe

Vi aksepterer betalinger gjennom betalingsløsningen Stripe. Vi valgte Stripe siden den møter de strengeste bransjestandardene for sikkerhet. Nye krav for bekreftelse av nettbetalinger ble introdusert i Europa fra september 2019, Revidert betalingstjenestedirektiv – PSD 2. Disse kravene er referert til som Strong Customer Authentication (SCA). WooCommerce.com (les om WooCommerce litt lenger ned på listen) samarbeider med betalingspartnere, hvorav Stripe.com er en, for å sikre at alle utvidelser av betalingsportene blir oppdatert og følger SCA. Du kan lære mer om de tekniske detaljer til Stripes sikre infrastruktur her. Du kan se Stripes sertifiseringer her og her. Når betalingen behandles, vil noen av opplysningene dine overføres til Stripe. Navn, e-post, adresse, telefonnummer og informasjon som er nødvendig for å gjennomføre eller behandle betalingen, slik som kjøpesummen og betalingsinformasjonen. Alle korttransaksjoner skjer gjennom Stripe og ved å benytte deres tjenester, samtykker du til deres vilkår. Vennligst se https://stripe.com/en-no/privacy for flere detaljer.

The Events Calendar, Event Tickets og Event Tickets Plus

Når du kjøper billett(er) på Smaken av Hemsedal vil du motta ordrebekreftelse og din(e) digitale billett(er) på e-post. Dette skje ved hjelp av bookingløsningen The Events Calendar, registreringen av de ulike turene gjennom Event Tickets og muligheten til å bestille billettene gjennom Event Tickets Plus. For å sjekke inn deltakerne på turdagen, så bruker vi en digital løsning som er via Ticket Events Plus utvidelsen. Når du har kjøpt billett får du dette i en egen e-post etter betaling. Vi har ikke gitt aktivt samtykke til deling av informasjon til The Events Calendar eller Event Tickets, så personopplysninger fra hverken deg eller Smaken av Hemsedal nettsiden deles med de.

Facebook Messenger (chat)

Dersom vi skulle benytte chatløsning fra Facebook, vil Facebook kunne identifisere deg på vår nettside slik at du ikke slipper å måtte oppgi navn og E-post for å initiere chat med oss. Vi lagrer ikke disse dataene på vår nettside, men chatloggen vil bli lagret på vår Facebook Messenger-konto. Loggen kan fjernes etter din forespørsel hvis du kontakter oss.

WordPress

Denne nettsiden benytter WordPress som publiserings­løsning. Siden vår har ikke publisering av kommentarer. Ved utfylling av din bestilling så vil en informasjonskapsel kunne huske deg som bruker når du besøker nettsiden vår neste gang.

API nøkler

Vi bruker Event Tickets innebygde Google Maps API-nøkkel for å vise oppmøtested for turene. Hver enkelt bruker ha en egen unik Google Map API-nøkkel.

WooCommerce

Vår butikk er bygget med WooCommerce. Vi har ikke gitt aktivt samtykke til WooCommerce og ingen bruksdata blir samlet inn.

Google Fonts

For en enhetlig representasjon av fonter bruker denne siden Google Fonts. Når du åpner en side, laster nettleseren de nødvendige fontene inn i nettleserens hurtigbuffer for å vise tekster og skrifter riktig. For dette formål må nettleseren din opprette en direkte forbindelse til Google-servere. Google blir dermed klar over at websiden vår fikk tilgang via IP-adressen din. Bruken av Google Web fonter gjøres for å få en enhetlig og attraktiv presentasjon av plugin-modulen vår. Hvis nettleseren din ikke støtter web-skrifter, brukes en standard font av datamaskinen din. Mer informasjon om håndtering av brukerdata finner du på https://developers.google.com/fonts/faq og i Googles personvernregler på https://www.google.com/policies/privacy/.

Nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) til å optimalisere nettstedet og brukeropplevelsen din. En cookie er en informasjonskapsel som lagres midlertidig eller vedvarende som en liten fil på din datamaskinen. Vi bruker tredjeparts cookies for gi oss informasjon om hva besøkende er interessert i på vårt nettsted og for å måle trafikk på vårt nettsted. Hensikten med dette er å forbedre nettsidene og tilpasse våre tilbud, og vi bruker ikke ev. personopplysninger fra cookies til noe annet.

 

Hvor lenge vi oppbevarer dine personopplysninger

Vi lagrer opplysninger om deg, kun så lenge det er nødvendig for å oppnå formålet de ble innhentet for, eller dersom vi er pålagt å lagre opplysningene. Opplysningene vil slettes eller anonymiseres når de ikke lengre er nødvendige for å oppnå formålet. Under er en oversikt over hvor lenge vi lagrer dine opplysninger:

Opplysninger om deg: Vi sletter opplysningene tre måneder etter turen fant sted med mindre du ber oss om å lagre opplysninger til neste kjøp.

Kjøpsinformasjon: Vi lagrer kjøpshistorikken din (oversikt over hvilken tur du har bestilt billetter til) i 6 måneder i din brukerprofil.

Opplysninger fra partnere: Vi lagrer eventuell informasjon fra samarbeidspartnere så lenge du har samtykket, men sletter opplysningene etter 6 måneder. Vi vil slette opplysningene tidligere hvis du sender e-post om dette.

Dine rettigheter

Du har rettigheter etter GDPR til dine personopplysninger som er registrert hos oss om deg. Du kan når som helst endre og oppdatere dine personopplysninger ved å sende oss e-post til post@smakenavhemsedal.no for å oppdatere dine opplysninger. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke gitt til oss. Vi gjør det like enkelt for deg å trekke tilbake ditt samtykke som det er for deg å gi det. Dette gjør du ved å sende oss epost på epostadressen som angitt ovenfor. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Din rett til å klage

Vi håper du vil si ifra dersom du mener vi ikke overholder reglene i personopplysningsloven. Si da gjerne først i fra gjennom den kontakten eller kanalen du allerede har etablert med oss.

Du kan også mulig å rette en klage over vår behandling av personopplysninger direkte til Datatilsynet.

Hva er cookies?

De aller fleste nettsider av i dag benytter seg av såkalte informasjonskapsler eller cookies for å bedre brukeropplevelsen. Cookies er små tekstfiler som blir lagret i din nettlesers internminne over nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator.

Ved å benytte Smaken av Hemsedal samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser.

Webanalyse
Vi vurderer å ta i bruk Facebook Pixel, en informasjonskapsel som sporer at du har vært inne på vår nettside, slik at du senere kan motta reklame fra oss via Facebook sitt nettverk. Per i dag har vi ingen cookies som omhandler dette.

Levetid for cookies
Levetiden varierer avhengig av formålet med cookien. Såkalte «session»- cookies eksisterer bare til nettleseren er lukket. De fungerer som en ekstra kommunikasjonskanal for nettstedet mellom din enhet og nettstedets tjenermaskin.

Varige informasjonskapsler, derimot, holder seg i live selv om nettleseren er lukket. Levetiden deres kan variere fra timer til måneder, og bestemmes av instruksjoner fra nettstedet du besøkte.

Førteparts og tredjeparts cookies

Førsteparts informasjonskapsler opprettes og brukes av nettstedet du besøker direkte, i dette tilfellet smakenavhemsedal.no.

Tredjeparts informasjonskapsler opprettes av andre nettsteder og tjenester knyttet til nettstedet du besøker. Under er disse listet opp:

  • woocommerce_cart_hash – økt – Hjelper WooCommerce med å bestemme når innholdet i kassen innhold/ data endres.
  • woocommerce_items_in_cart – økt – Hjelper WooCommerce med å bestemme når innholdet i kassen innhold / data endres
  • woocommerce_session_ – 2 dager – Inneholder en unik kode for hver kunde, slik at den vet hvor de skal finne handlekurv dataene i databasen for hver kunde

  • woocommerce_recently_veiw – økt – Bruker widgeten for nylig viste produkter
  • __stripe_mid (or «muid»; part of stripe.js) – 1 år – Forebygging og påvisning av svindel

  • __stripe_sid (or «sid»; part of stripe.js) – 30 min. – Forebygging og påvisning av svindel
Cookie navn Varighet Formål
woocommerce_cart_hash økt Hjelper WooCommerce med å bestemme når innholdet i kassen innhold / data endres.
woocommerce_items_in_cart økt Hjelper WooCommerce med å bestemme når innholdet i kassen innhold / data endres
wp_woocommerce_session_ 2 dager Inneholder en unik kode for hver kunde, slik at den vet hvor de skal finne handlekurv dataene i databasen for hver kunde
woocommerce_recently_viewed økt

Bruker widgeten for nylig viste produkter

Det lagres ingen personlig informasjon i disse informasjonskapslene.

Domene Første eller tredjepart Cookie navn Varighet Beskrivelse
stripe.com (dette gjelder nettsider som serveres av stripe.com som instrumentpanel eller dokumenter) 1. part __stripe_mid (or «muid»; part of stripe.js) 1 år Forebygging og påvisning av svindel
m.stripe.com (vanlig informasjonskapsel, gjelder både stripe.com og handelsdomet som inkluderer stripe.js) 1. part __stripe_sid (or «sid»; part of stripe.js) 30 min. Forebygging og påvisning av svindel

Vi jobber løpende med å oppdatere listen.

Hvordan kan jeg se hvilke informasjonskapsler som lagres i nettleseren?

innstillingene til nettleseren finner du som regel en oversikt over alle informasjonskapsler som er lagret, slik at du eventuelt kan slette de du ikke ønsker. Nettleseren lagrer vanligvis alle informasjonskapsler i en bestemt mappe på harddisken, slik at du også kan undersøke innholdet i mer detalj.

Endringer i denne personvernerklæringen

Vi vil kunne oppdatere personvernerklæringen fra tid til annen. Den gjeldende versjonen vil alltid være tilgjengelig på nettsiden vår. Vi oppfordrer deg til å sjekke personvernerklæringen fra tid til annen for å forsikre deg om at du er fornøyd med eventuelle endringer. 

Hvis vi gjør endringer som endrer personvernpraksisen betydelig, varsler vi ved å legge ut en melding på nettsiden vår før endringen trer i kraft.

Kontaktinformasjon

Dersom du har spørsmål om vår personvernerklæring, spørsmål om bruk av dine personopplysninger, om du ønsker å få utlevert data vi har registrert på deg, korrigering av registrert data, tilbaketrekking av samtykke eller sletting, kan du kontakte oss ved å sende epost til adressen post@smakenavhemsedal.no.